Notícies

« Back

LA COMISSIÓ INCOA UN PROCEDIMENT D'INFRACCIÓ CONTRA EL REGNE UNIT PER HAVER VULNERAT EL DRET INTERNACIONAL

LA COMISSIÓ INCOA UN PROCEDIMENT D'INFRACCIÓ CONTRA EL REGNE UNIT PER HAVER VULNERAT EL DRET INTERNACIONAL

La Comissió Europea ha incoat hui un procediment d'infracció contra el Regne Unit per l'incompliment de parts importants del Protocol sobre Irlanda i Irlanda del Nord.

Malgrat les reiterades crides al Govern del Regne Unit perquè complira el Protocol, no l'ha fet. Es tracta d'una clara vulneració del Dret internacional.

L'objecte d'aquest procediment d'infracció és que es torne a complir el Protocol en una sèrie d'àmbits clau en els quals el Regne Unit no ho ha fet correctament, amb la fi, en última instància, de protegir la salut i la seguretat dels ciutadans de la UE.

Al mateix temps, la Comissió dona més detalls sobre les possibles solucions presentades a l'octubre de 2021 per a facilitar la circulació de mercaderies entre Gran Bretanya i Irlanda del Nord.

Els documents de posició publicats expliquen la manera en què pot facilitar-se considerablement la circulació de mercaderies entre Gran Bretanya i Irlanda del Nord. La Comissió demana al Govern del Regne Unit que s'implique de manera seriosa i constructiva amb aquestes solucions proposades. La Comissió ho farà en estreta col·laboració i en diàleg permanent amb el Parlament Europeu i el Consell.