Visualització de contingut web

Empreses

Des de l'1 de gener de 2021 el Regne Unit no aplica la normativa de la UE, donat que va abandonar des de eixa data el mercat únic (el que implica la fi de la lliure circulació de persones, mercaderies, serveis i capitals) i la unió duanera. Este fet representa grans canvis i les relacions comercials entre les dues parts es basen, a partir d'aquesta data, en l'Acord de Comerç i Cooperació entre la Unió Europea i el Regne Unit, que protegeix els interessos europeus i garanteix la competència lleial i la cooperació ininterrompuda en els àmbits d'interés mutu.

L'Acord de Comerç i Cooperació UE-Regne Unit abasta les àrees de comerç de mercaderies i serveis, comerç digital, propietat intel·lectual, contractació pública, aviació i transport per carretera, energia, pesca, coordinació en l'àmbit de la seguretat social, aplicació de la llei i cooperació judicial en matèria penal, cooperació temàtica i participació en programes de la Unió.

A més a més, està fonamentat en disposicions que garanteixen la igualtat de condicions i el respecte dels drets fonamentals i atorga drets i obligacions tant a la UE com al Regne Unit, respectant la sobirania i autonomia regulatòria d'ambdues parts.

Comerç amb el Regne Unit després del Brexit.