Notícies

« Ves enrere

PESCA SOSTENIBLE: LA UE I EL REGNE UNIT ACORDEN LES POSSIBILITATS DE PESCA PER A 2023

PESCA SOSTENIBLE: LA UE I EL REGNE UNIT ACORDEN LES POSSIBILITATS DE PESCA PER A 2023

La UE ha celebrat un acord amb el Regne Unit sobre les possibilitats de pesca per a 2023 respecte a les poblacions de peixos que comparteixen bilateralment en l'Atlàntic nord-oriental.

L'acord contribuirà a una gestió conjunta sostenible de les poblacions de peixos que són presents en aigües de totes dues parts, així com a proporcionar estabilitat i previsibilitat a les flotes i els operadors. S'aplica a més de 74 poblacions i garanteix possibilitats de pesca de més de 350 000 tones a la flota de la UE, el valor de la qual s'estima en uns 1.000 milions EUR conformement als preus històrics de desembarque, ajustats en funció de la inflació.

Amb l'acord, es posa fi a les terceres consultes anuals sobre les possibilitats de pesca entre la UE i el Regne Unit en el marc de l'Acord de Comerç i Cooperació entre la UE i el Regne Unit. Aquest acord abasta tots els recursos pesquers compartits i gestionats conjuntament en aigües de la UE i del Regne Unit, així com estableix límits de captures totals admissibles per a 2023 respecte a les poblacions compartides i l'accés recíproc a la pesca de la tonyina del nord.

L'acord, que es basa en els millors dictàmens científics disponibles sobre l'estat de les poblacions de peixos, facilitats pel Consell Internacional per a l'Exploració de la Mar (CIEM), té en compte principis de sostenibilitat i gestió importants, com el rendiment màxim sostenible i el criteri de precaució, que són fonamentals en la política pesquera comuna (PPC) de la UE i en el capítol de pesca de l'Acord de Comerç i Cooperació.